My photo
things i can describe bout myself: hardheaded, fun, love to make friends, simple, hardheaded, metalheads, loud, lousy sometimes, movies addiction, non-smoker, funny, straight edge, outspoken, dreaming a lot, love eating, cute, fat, love being myself. i wanna be what i want to be... i don't care wat kind of hardships i will face in my future.... I WILL FIGHT TILL MY LAST DROP OF BLOOD!!!

Cinta itu menyakitkan... setuju x???

INCUBUS - LOVE HURTS (KALO KORANG BUKAK BLOG NI AUTOMATIC LAGU NI KUAR)


"Love Hurts"

Tonight we drink to youth
And holding fast to truth
(I don't want to lose what I had as a boy.)
My heart still has a beat
But love is now a feat.
(As common as a cold day in LA.)
Sometimes when I'm alone, I wonder
Is there a spell that I am under
Keeping me from seeing the real thing?

Love hurts...
But sometimes it's a good hurt
And it feels like I'm alive.
Love sings,
When it transcends the bad things.
Have a heart and try me,
'cause without love I won't survive.

I'm fettered and abused,
I stand naked and accused
(Should I surface this one man submarine?)
I only want the truth
So tonight we drink to youth!
(I'll never lose what I had as a boy.)
Sometimes when I'm alone I wonder
Is there a spell that I am under
Keeping me from seeing the real thing?

Love hurts...
But sometimes it's a good hurt
And it feels like I'm alive.
Love sings,
When it transcends the bad things.
Have a heart and try me,
'cause without love I won't survive.


Assalamualaikum readers.. rasenye its been a while aq xupdate any post kat blog ni.. bukan apa, macam xde mood.. pale serabut dengan masalah yang menimpa.. and alhamdulillah semuanya berakhir... xde lagi ungkapan sayang, cinta dari bibir palsu... tiada lagi insan bertakhta di hati... tiada segala2nya... yang ku harapkan cinta dan kasih sayang yang xberbelah bagi dr kedua orang tuaku dan yang penting dr ALLAH DAN RASULNYA....

Mungkin pada memula aq rase terlalu rindu lepas baru2 putus dengannya namun kini tidak lagi... hatiku dh menjadi kuat sekeras keluli dan aq skang berpendapat yang cinta itu amat menyakitkan... dulu aq lemah xbermaya namun ALLAH bagi aq kekuatan... aq mengucapkan syukur ya ALLAH... lukaku hampir sembuh... namun tiada lagi cinta....


Category: 5 comments

SALAHKAH AKU SEBAGAI LELAKI MENANGIS



"AQ MENANGIS MENGENANG NASIBKU, TP XDELA RUPE BEGINI"


Malam td lepas aktiviti buddies, lepak dengan junior aq... sembag panjang gile sebab lama xjmpe, ye la cuti ari tuh xjmpe die kan... sembang2 pasal study, life, sume2 then die tny aq abg dengan si kak I tuh dh xde pape kew.... aq pon tergagap gak nak ckp, yang aq dengan die xde pape. pastuh die tny kenapa??? aq cite la dari A sampai Z bende yang berlaku... mase cerita tetiba aq tersentuh... tersentuh sesgt atas apa yang terjadi kat aq... aq ckp dengan die yang aq rindukan si I... rindu sangat2... aq susah nak lupakan die... terlalu susah sgt... sampai nak kate pon xleh

tup tup tup... aq xsedar air mata aq tertumpah depan die... bila aq citer pasal die, mungkin atas kekecewaan atau kesedihan yang teramat sangat aq tumpahkan air mata aq, ego aq kat depan seorang adik yang xmengerti apa2 tentang kesakitan aq... hanya TUHAN yang tahu betapa sakitnya aq.... aq pon xfhm kenapa aq leh menangis tntg hal sebegini sedangkan aq dh banyak kali kecewa.. namun aq xpenah sampai macam ni......

aq tau aq ego...... ego aq tinggi sangat... setinggi langit.... dalam masa yang sama jauh sudut hati aq, aq lembut.. lembut sangat2... dan aq sedar yang keadaan hidup kita yang macam roda ni, kejap diatas, kejap dibawah bagi banyak pengalaman untuk diri kita... hidup mmg xslalu indah, xslalu sedih, sumer ni ade keseimbangannya... jika hidup ini terlalu indah, kita akan menjadi buhsan, begitu juga sebaliknya... adat hidup manusia yang tidak pernah puas atas apa yang berlaku...

skang ni apa yang aq harapakan aq belajar darinya dan aku harapkan hidupyang lebih baik untuk diriku dan dirinya... SELAMAT TINGGAL I.........


"BERKATA AKU DALAM DIAM"
Category: 0 comments

Adoiiii!!!! awat la aq xleh ketidoran ni... $^$^&%^*(*&*(&(


Inilah hasil rompakan kedai buku tersebut terhadap diri saya..... ohhhhhhh!!!


Huhuhuhu skang pukul 4.57 pagi... sy melaporkan sari berita penting dari USM PENANG... di sini sy ingin melaporkan bahawa saya xleh tidor akibat penangan tidur siang yang lama iaitu dari jam 3 petang hingga jam 7 malam... Oleh disebabkan itu saya mengalami penyakit insomnia atau dengan kata lain seperti yang diucapkan oleh ibunda saya PUAN JAMALIAH MOHYEN adalah KENYANG TIDOR... sy seronok melihat rummate saya enak dibuai mimpi sedangkan saya masih lagi mencelikkan mata mengadap lappy kesayangan saya serta buku2 novel yang telah sy taburkan wangnya dikedai2 buku seperti BORDERS dan MPH... mereka mendapat kekayaan hasil daripada rompakan mereka terhadap wallet saya yang bernilai hampir RM 300.... Namun begitu, atas desakan yang kuat dari diri ini, saya terpaksa merelakan jua saya dirompak RM 300 bagi menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh saya kini... Saya kini mengalami masalah atau penyakit Kebuhsanan yang amat sangat atau kata saintifik penyakit ini dipanggil KEBORINGAN KEBUHSANAN hasil dari jangkitan virus dari spesis BUHSANIUS BORINGADAE sp....

Oleh itu, saya amat berharap dalam mase 10-15 minit lagi saya dapat menidurkan diri.. saya ade kelas pukul 9..... huhuhuhu...

P/S: BERITA DISUNTING SEPENUHNYA OLEH RADIO TELEVISYEN UGANDA...

"BERKATA AKU DALAM DIAM"
Category: 0 comments

Attitude baru + Rafiq baru = sem baru




Tapi yang penting skali aq dapat HANDPHONE BARU!!!! NOKIA E72!!!!!

DUNIA BARU+ HATI BARU = SEM BARUHuhuhuh rasenye macam dh lame xupdate blog... tptp tgk tarikh baru 2 mgu lepas xupdate.. huuuuuuu... skang ni dh start sem baru, sume baru, orang baru, attitude baru, segalanya baru... ALHAMDULILLAH skang ni sedang menyesuaikan dengan segala yang baru.. cme agak terkilan skit dengan Kolej kediaman aq, a.k.a DESASISWA FAJAR HARAPAN yang meletakkan most of the final year students kat tingkat atas skali... waaaaaa tension aq.... xlama lagi kurus la aq... baru seminggu aq dok sini dh turun 2 kilo dh berat aq... tp aq ske sebenarnye dok sini... senyap xde gangguan sgt.... rumate ok,.... cme membe die aq kurang gemor skit... he's very loud... try to cope with it....

KELAS!!! 2 ari semgu and aq rase macam org bodo jek sem ni... hahaha... gle weekend buhsan bayangkan dari ari khamis sampai ari selasa next weeknya aq xde kelas... rase macam bangang pon ade.. nak tambah paper tapi aq xtau nak amik paper ape.... huhuhu... ni la biasanya terjadi kepada budak final year. hopefully, aq dipenuhi dengan aktiviti yang banyak... mintak2 laaaaa.... xla aq buhsan sgt dengan life aq ni.....

KENGKAWAN!!! bes fren aq si REDZA dh masuk u, jadik mahasiswa skang kat UTHM, last week lepak ngan die kat sana, baru seminggu masuk dh kapel ngan budak sabah... leh tahan lawa and baik budaknya... luv it... biarla die bahagia dengan budak tuh... aq pon ske... dan die ngan ephid dh janji nak crkan aq sorang...AMAD: bese la ngan bb die, dh balik shah alam lepas praktikal 3bulan kat kampung, ADIB: keje laaaaaaaa....... xtaula still ngan perangai suke M********** anak org kat tenet... mintak2 die berubah... SHAHRUL, AZHARI & FAIRUS: keje keje keje......... DAYAT: die ckp ngan aq die nak resign sbb gado ngan si LIA budak pejabat die... xpela dari die xsenang ati keje kat situ baik die blah jek... cari keje len... tol x dayat... papepon aq sokong ko dr belakang.........

AQ!!!! pasal diri aq aq xtau nak ckp cmne, lepas peristiwa yang berlaku semalam wat aq terfikir yang aq dh penat rupenye jaga ati orang but orang xpenah pon nak jaga ati aq, sedih sgt, bile sorang kwn, yang aq anggap kawan wat aq cmni.... kawan yang sejati akan mencari yang teraik untuk kawannya... namun nampaknya niat suci aq telah disalah ertikan... xpela aq xkesa pon yang penting aq hepi jek... walaupon aq agak terkilan namun biar la dh orang xnk nak wat cmne... pasni aq dh xmo amik kesa pasal idu die lagik... die nak tergolek anjing ke ape kew aq dh xamik peduli... lantak die laaa.... aq doakan die berjaya dalam hidup die.......

CINTA!!! hurm... susah nak ckp... adakah aq masih sygkan die lagi lepas ape die wat kat aq... aq bukak balik gambar2 lama aq dengan die, aq rindukan die... YES aq rindukan die sangat sangat sangat sangat sangat..... hati aq masih lagi luka bernanah dan tahap kebencian aq terhadap die agak membuak.. adakah ini dendam... tolonglah bagi aq petunjukmu ya ALLAH.... aq insan yang lemah..... puas dh aq menangis, hurmmmm....... bile agaknya ati aq nak terbuka untuk insan lain dan insan lain itu juga terbuka hatinya untukku.....






"BERKATA AKU DALAM DIAM"
Category: 2 comments

Hari yang penuh membosankan....

One word yang aq leh describekan hari aq ni adalah "BOSAN"... rase macam siut jek ari aq ni... malam semalam xleh tidoq.. kul 9 pagi baru leh tidoq... sedo2 dh pukul 3.30 ptg.. hehehe... tp xpela.. segala urusan rumah tangga telah selesai disetelkan.. ALHAMDULILLAH... pulak tuh arini mama puasa so die xmasak... mase lunch aq terpaksa cari makan kat luar... tu pon lunch pukul 4.30 ptg...

Mama balik keje baru masak, masak kari ayam... wah sedap dengan nasi panas.... aq xsabo nak balik u... bukan ape buhsan... dh la tuh... aq mengharap sangat duit scholar kuar ni.... ye la nak angkat hp baru... dh nazak tinggal masa nak pegi alam kubur jek hp aq tuh... ekekke.... mintak2 sok kuar scholar aq... malam ni malas plak nak kuar... td balik surau tido sat, terganggu oleh jeritan abah suruh print kan keje die... adoooooooooooooiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!! spoil laaaaaaaaaa....

so aq sebagai anak yang baik wat kan laaaaaaa... bagos betul aq ni... td pon kat surau baca yasin dh lentok semacam jek... macam haram... sementara tgu azan sempat aq lentok kat tepi dinding kat surau... memacam hal aq ni... kalau dh ngantuk memana pon jadi... dan skang ni aq dh xngantok... td dh elok2 tidoq terus xjadi tidoq spoil laaaaaaaaa...........

Sok malam dayat ajak aq pg tgk wayang... nak pg BP or Melaka.. xdecide lagi... ingat nak tgk ONG BAK 3... suddenly filem xkuar lagi laaaaaa... tu la xtau nak tgk citer ape... hurmmm... dh la aq nak kuar jenjalan sensorang... pusing2 tanjung... naik motor or kete ea???? ntah.........



"BERKATA AKU DALAM DIAM"

Category: 0 comments

Waktu Malaysia

Incubus - love hurts

Followers